toš takový normalní ..

.. asi sem sa zamiloval ..

20. 8. 2010 23:49
Rubrika: SVERIGE

.. zacnu asi tam, kde sem skoncil :) .. takze nakonec z pocetne ceskoslovenske vypravy dorazily jen tri slecny.. Zuzka, Hanca a Daniela a vzali sebu posilu z Nemecka :) .. k veceri sa k nam este pridal Tobi .. takze nas bylo celkem dost .. menu vecera? :) .. testoviny s rajcatama, olivama, syrem a kdo chtel aj s tunakem :) a kecupem .. no Tobi si misto tunaka vzal naky svuj dresing :) .. k tomu sme si pritukli symbolicky Starobrnem a Plznu :D .. byla to takova prijemna kolektivni prace :) .. coz me vyhovuje :D .. nevim jak ostatnim, ale me to chutnalo hodne ;) .. bylo to asi to nejlepsi jidlo od minule nedele, kdy varila este maminka :) .. po veceri este dorazili Sara, Clemens a na chvilu aj Felix a Elea .. takze sa vesele kecalo a debatovalo :) .. kolem pul jedenacte uz holky moseli vyrazit, bo byvaju na druhem konci mesta .. tos sem jim sel kuscek ukazat cestu, bo uz sem si zhruba nasel svoje stezky :D .. a navic to za krasne jasne hvezdami posete oblohy bylo prijemne .. a to nemluvim o tom, ze sem sel ze 4 holkama :D :D .. kazdopadne .. kusek od dalnice sem to uz otocil, rozlucil sa a valil dom ..

.. vesele sme pokracovali v debate .. obcas i Nemecky :D .. no to sem spis chytal slova .. hold sem byl v oslabeni :D .. ale byla to pohodicka :) .. kecali a debatovali .. tak sa dostalo aj k tomu, ze sme s Tobim svolili, ze u nas moze zostat Reto, ktereho sme sice ani jeden nevideli .. ale Elea a Sarah nas ujistili, ze je to vpoho borec .. akorat nikdo nevedel v kolik dorazi .. :) .. pak sa zahadne ztratila Elea .. seci mysleli, ze je v byte vedle a zamcela sa .. Sarah ani Tina, ktera s nu byva nemeli klice .. tak tady byla celkem asi hodina akce jak sa dostat dovnitr, kdyz neotvira :D .. spojena s diskuzi o zvlastni kulture :D .. nakonec sa ukazalo, ze to secko bylo zbytecne bo Elea byla nekde jinde s Felixem :D .. tak secko dobre dopadlo ..

.. kolem pul druhe, kdyz sem si cistil zuby a chystal sa do postele, sa otevreli dvere :) .. v nich usmevavy borec rikajic, ze podle vzkazu u nas ma bydlet :D .. tak sem s nim chvilu pokecal .. a sli sme spat .. od teda bohuzel jen na gauc bo dalsi postel tu neni .. a lepsi gauc nez zem ..

.. rano sem ho este zastihl driv nez odesel do skoly .. chtel totiz zmenit naky predmet, ale nakonec sa nepovedlo .. ja sem mel svedstinu az na 13h .. takze sem nikam nespechal .. dneska sme meli 3-hodinovy kurz .. a bylo to celkem vpohode .. vcetne konverzace venku :) .. meli sme nake ukoly jako vytvorit otazky a pak udelat s nekym interview a napsat o nem par vet z toho, co sme zjistili .. tos sem si v ramci urychleni vymyslani otazek a rozsireni slovni zasoby otevrel ucebnicu svedstiny, keru mam pucenu od Stefy .. a na co sem nenarazil .. ctu si tak slovicka a fraze a tam .. Jag gillar dig! .. coz je Líbíš se mi! .. rikam si, ze to je super fraze, keru si mosim zapamatovat .. otocim stranku a tam .. Varför kysser du mig inte?.. coz znamena Proč mě nepolíbíš? .. tak si rikam, ze je to asi osud :D.. a kazdopadne sa tyto dve vety mosim naucit do sobotni party ;D :D :D :D ... sa bude hodit .. pak sme sa este naucili pocitat svedsky a nake dalsi vychytavky :D ..

..skoncili sme teda kolem 16h a ja sem sa rozhodl si tak nejak obejit centrum a zkusit ho poznat :D .. abych sa vyznal .. tak sem chodil sem a tam :) .. na namesti, kolem parku s jezerem, sportovniho centra az k nadrazi .. z tama zpatky k Domkyrka cili katedrale .. nakonec sem si rekl, ze by nebylo odveci najit aj kostel St.Thomas, jediny katolicky kostel v Lundu, abych vedel kam v nedelu zamirit :) .. a shodu okolnosti sem dosel pred jeho dvere za pet minut sest a v sest zacinala msa .. tak sem sel na svoju prvni svedsku msu :) .. nastesti v kancionalu maji mass order - nevim jak to rect cesky proste msu v kostce, co sa odpovida a tak :) .. takze sem to mohl sledovat a odpovidat svedsky :) .. po msi sem sa este stihl seznamit s mistnim kostelnikem, ktery rikal, ze pred 3 tydnama byl v severnich Cechach na vylet po horach :) .. a taky mistnim profesorem a hlavne s dvuma spanelskyma studentama :) .. Nestorem a Vanessou :) .. keri pochazaju z Bilbaa .. tak sme pokecali a oni mna pozvali na neco jako mistni spolco nebo spi pokec a msu :)  u Dominikanu .. tak tam asi zaskocim .. aspon poznam dalsi lidi ;) .. nakonec sme sa rozlucili a ja sem vyrazil kolem botanicke zahrady smer Ostra Torn .. zjistil sem, kde sidli nekolik Nations a taky sem objevil dalsi cestu z centra dom :) ..

.. na byte uz byl Tobi aj se svym laptopem, ktery predchozi dny ne a ne dorazit, dneska to resil dalsi tri hodiny az ho vytlukl z mistni posty :D .. byla tu aj Sarah a Reto .. tak sme pokecali o tom jaky kdo mel den .. byl me nabidnuty salat, tak sem si k nemu vzal chleba ze salamem (pardon, vim, ze je patek .. ) .. Tobi s Retem sa jenom smali velkemu baleni .. jnj pulkila nakrajeneho salamu je poradny balik :D .. ale nakonec si vzali ochutnat taky .. pokec pokracoval, coz je dobre :) .. Sarah konecne dostala nabidku na bydleni .. tak sa tam sla vecer podivat .. kdyz sa vratila, tos byla trosku rozpolcena .. protoze to bylo pry moc hezke misto, ale 4000SEK je hodne aj na Nemce .. tak aj brecela, bo ted moc nevim co delat .. chvilku sme kecali venku a nakonec to asi vezme, co jineho taky zbyva .. mezitim sem este stihl pokecat online s Tomem a Marusku .. pak aj chvilu s Anicku, ale to uz sem mosel bezet .. asi pred 20 minutama sme s Tobim sledovali z okna jak naproti pred dvur nekdo zkusa trhat rychlostni rekordy na zidli na koleckach :D .. dokonce aj se skokem ze schodu :D .. no zajimave veci sa tu deju :D .. a tedka tu sedim a pisu tento text .. zitra mna rano ceka celodenni vylet po okoli :) .. tak uz sa celkem tesim .. pote bych sa mel chvilu stavit na barbecue, kere porada nasa mentorka Emilia a pak uz hura na welcome party :) .. zitra bude dluhy den .. tak valim spat .. bru noc ;) .. a opatrujte sa seci :) ..

.. jen dovysvetlim ten nadpis .. Lund je nadherne mesto se spoustou parku a zelenych ploch .. rodinne domky, hezke budovy univerzity .. tak trochu cihlovy styl jak ve Zline batovske domky .. a proste to prostredi .. whow .. muj treti domov :) .. to uz vim ted :D .. kdybych si mohl do budoucna vybrat, kde zit a met rodinu .. tak toto misto je opravdu na tyhle ucely stvorene :) .. no uvidime co bude, az to tady za tyden a neco propukne a bude vsade plno studentu :) ..

.. a nakonec prikladam neco, co bych sa rad naucil, co nejdriv zpameti :) .. urco poznate o co de :) .. a chtel bych sa tak pomodlit aj za vas secky a tim podekovat za vasu modlitbu ..

 

Fader Vår, som är i himmelen.
Helgat varde ditt namn.
Tillkomme ditt rike.
Ske din vilja,
såsom i himmelen så ock på jorden.
Vårt dagliga bröd giv oss idag,
och förlåt oss våra skulder,
såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro,
och inled oss icke i frestelse
utan fräls oss ifrån ondo.
[Ty riket är ditt och makten och härligheten i evighet.]
Amen.
Zobrazeno 2125×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz