toš takový normalní ..

.. slovo Bozi ze spolca ..

11. 1. 2009 23:37
Rubrika: ruzne

.. toto je slovo pro mna ze sobotniho spolca .. a myslim, ze sedne .. moc dekuju Klarce za poslani tohoto uryvku z knihy kazatel .. kap 8, vers 15 - 17 .. 


15  I vychvaloval jsem radost, protože pro člověka není pod sluncem nic lepšího než jíst a pít a radovat se. To ho provází při jeho pachtění ve dnech života, které mu Bůh pod sluncem dopřál. 16  Jakmile jsem si předsevzal poznat moudrost, viděl jsem, co je na zemi lopoty; ve dne ani v noci člověk neokusí spánku. 17  Spatřil jsem též, že veškeré dílo Boží, dílo, které se pod sluncem koná, není člověk schopen postihnout; ať se při tom hledání pachtí sebevíc, všechno nepostihne. Ani moudrý, řekne-li, že zná to či ono není schopen všechno postihnout.

 

.. pozn. objevil sem online Biblu v nekolika jazykoch :) .. 

 

http://www.bibleserver.com/index.php

 

... tak to zkuste :)

 

 

Zobrazeno 1054×

Komentáře

Petr Coufalík (coufpe)

úplně skvělý úryvek <br />
<br />
>>spatřil jsem též, že veškeré dílo Boží, dílo, které se pod sluncem koná, není člověk schopen postihnout; ať se při tom hledání pachtí sebevíc, všechno nepostihne<<<br />
ještě abychom všechno zjistili, co bychom pak dělali a ještě bychom si hráli na nejvyššího<br />
<br />
Myslím´, že to je Rade pro tebe dobrý úryvek na přemýšlení a hodí se to i určitě třeba k Citadele

RadekOwen

.. diky Peto :) .. mosim rect, ze kdyz sem to vcera vecer cetl .. tak sem mel pocit, ze je to prave to, co potrebuju slyset .. :) .. takovy novy impulz .. jakoze sem si to uvedomil uz pred nakym casem .. ale ted byl pravy cas na pripominku .. jinak k te Citadele :) .. aj to by tam mozna sedlo :) .. Citadela je neco, co by mel cist kazdy .. je to totiz navod a zaroven modltiba .. vraiment joli :) ..

Petr Coufalík (coufpe)

btw. mmě se dost líbí kniha kazatel z písma, je podle mě dost na přemýšlení a filozofování<br />
např. Marnost nad marnost, praví kazatel, marnost nad marnost všehno je marnost. Jaký má člověk užitek ze všeho svého pachtění, z toho, jak se pod sluncem pachtí? etc.<br />
<br />
O tom jde napsat knížka. Každý, kdo chce přemýšlet nad tím a přemýšlí, tak to cítí.

RadekOwen

.. mas pravdu .. ale myslim, ze nejen kniha kazatel je k premysleni .. je toho mnohem vic .. treba Syrachovec .. nebo Novy zakon :) .. nebo Citadela od Saint-Exuperyho ;) .. ja toho mam vic, bohuzel obcas 'tak malo' casu .. ale kazda chvilka, kazda minuta kdy nad tim premyslas stoji za to ..

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz