toš takový normalní ..

K-4: Pokud lidi necháváš chladnýma, něco je špatně.

8. 3. 2010 23:11
Rubrika: ruzne | Štítky: K-4 , rap

K-4: Pokud lidi necháváš chladnýma, něco je špatně.

Není tomu tak dávno, co se otřeli o K-4 další brněnští psi MoreloKatr. Teď je řada na odvetu! Co myslíš, jak dopadne? A co nového K-4 chystá? Bude už brzy dokončen klip?K-4 vydal minulý rok desku Nebe a Peklo, na které se představilo mnoho hostů. Nyní je už deska volně ke stažení a brněnský rapper plánuje další nové věci, proto byl čas krátce shrnout události poslední doby a podívat se, co bude dál.

Zdravím tě. Je to už nějakou dobu, co vyšla tvoje deska. Nyní si ji může každý stáhnout. Jaké se k tobě dostaly ohlasy ze zahraničí a jak jsi spokojený ty se s svým počinem?
Ahoj, jo jo, před pár dny jsem ji dal volně ke stáhnutí i s jedním bonusem, chci, aby si ji mohl každý poslechnout. Co se týče Francie, posílal jsem desku pár lidem, a došly mně pozitivní reakce, což mně samozřejmě potěšilo ještě mnohem víc. Teď jsem desku posílal na jeden velkej francouzskej portál, tak uvidíme.

 

 

Nedávno jsem dělal rozhovor s MoreloKatr. Morelo se vyjádřil dost kriticky ke tvé desce, rapu a víře. Jaký k tomu zaujímáš postoj?
Rozhodně nehodlám reagovat nějak podobně, vždycky budou lidi, co tě budou nenávidět, a jsem za to rád. Pokud lidi necháváš chladnýma, něco je špatně. A pokud se někdo otře o moji víru, tím líp, stojím si za ní a na Boha jsem hrdej… ale počítám s nenávistí a klukům přeju, ať se jim daří.

Myslíš, že je to z jejich strany možná i závist za to, co jsi dokázal a oni ne?
Nevím, to si každej musí vyřešit sám, já si dělám to svoje a snažím se starat hlavně o sebe a o svoji hudbu. Chci dělat věci s pokorou a věřím, že se mi to vrátí.

Kde jsi vůbec nahrával celou desku? Máš tam taky hodně hostů. Proběhla s nima spolupráce na dálku nebo všechno bylo osobně?
Album se nahrávalo u Youryho ve studiu B13 v Brně, je to člověk, kterýho moc cením, protože se mnou strávil spoustu hodin ve studiu, aniž by věděl, jestli se mu tohle úsilí vrátí nazpátek. Navíc už léta píše do Bbaráku o francouzským repu, takže mě i hodně radil a směroval, a posunulo to moje album o několik stupňů výš; stejně jako já samozřejmě mluví plynně francouzsky. Co se týče hostů, s drtivou většinou jsem se potkal a znal, tu spolupráci to pak obohatí a mnohem líp se dělají věci i do budoucna.
Vidíš, co se týče desky, nedávno vyšla jedna recenze, psal ji PHI, jeden z dobrých českých recenzentů, kterýho já osobně moc cením. Album shrnul a zhodnotil moc dobře, za kritiku jsem rád, pokud to hodnotí někdo, kdo tomu rozumí a je objektivní.

Proč zrovna „Nebe a Peklo“? Snažil ses udržet na desce nějakou atmosféru či téma? Nebo vznikalo vše spontánně za pochodu?
Název „Nebe a Peklo“ vznikl, když sme jednou s kámošem byli u něj a přemejšleli nad názvem desky. Chtěl jsem dát do názvu protiklady, který se vztahujou k tomu, že repuju francouzsky; na jednu stranu je mnohem melodičtější a do repu vhodnější, na druhou je to pro lidi zaměřený na lyriku o to chudší. Pak padl návrh „Nebe a Peklo“ a já věděl, že to je přesně ono. Kromě toho konceptu s protikladama se tenhle název přesně hodí i proto, že album má hodně textů, kde se zabývám Bohem a hlubšíma věcma, ikdyž spousta věcí je spíš hejbacích.

Taky se už lidi mohli dočíst o tom, že chystáš klip. Kdy se na něj můžou těšit? V jaké fázi zrovna je?
Ptáš se ve správnou dobu, klip na Klec se zrovna tenhle víkend točil, bude v něm pár překvapení, který asi lidi moc nečekaj. Řeknu jen, že to bude streetovej klip se spoustou záběrů z ulice a spoustou tance. Materiál máme natočeném parádní, teď záleží na střihu.
A příští klip už bych chtěl asi točit ve Francii, padl návrh že asi v Marseille))

Probíhají už nějaké práce na další album, nebo si teď dávaš volno a koncerty? Pokud už na něčem pracuješ, jak budou vypadat tvé další věci? Chceš se třeba na něco zaměřit?
Už pomalu začínám rozmýšlet témata a shromažďovat beaty, a taky promýšlet hosty. Ještě čekám na klip, přece jenom, je to lepší, když se tím člověk může prezentovat. Každopádně něco už je dohodnutý, a fakt se na to těším. Chci, aby druhej projekt byl jinej, posunutej jak tématicky, tak i formou někam jinam. Chci svoji hudbu posouvat mnohem výš, tohle byl jen začátek.

Klasická otázka. Je někdo, koho si ceníš a koho naopak nenávidíš (v cz rapu)?
Ne, tyhlety žabomyší války a řešení toho, kdo koho nenávidí, to jde úplně mimo mě. Nechci se ohlížet na ostatní, dělám přece hudbu, tak záleží jen na mě. Cením Pio, cením Ideu, cením Tafa, a určitě Denu

Pokud bys chtěl ještě něco dodat na konec, tak máš volný prostor. Jinak díky za tvůj čas a ať se daří.
Zdravím všechny, stáhněte a poslechněte album, který už je zadáčo na stažení. A čekejte v brzký době silnej klip, chci to všechno posouvat dál. Po víc infa jsem na facebooku „K-4 aka Keyfor„, nebo můžete mrknout na moje ofiko stránky www.k-4.cz, odepíšu všem.
Díky za rozhovor, stay tuned!!!

 

>> rozhovor prevzat z http://bigup.cz/k-4-pokud-lidi-nechavas-chladnyma-neco-je-spatne/

pro vice info checkuj www.k-4.cz .. najdes tam texty i mp3ky z nove desky ..

 

 

 

Zobrazeno 1106×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz