toš takový normalní ..

... min första tentamen ...

14. 10. 2010 21:31
Rubrika: SVERIGE

.. zdravim secky ctenare zase po tydenni odmlce :D .. navazu opet tam, kde sem skoncil .. cili v patek .. vecer, jak sem sa uz zminoval, sme meli dalsi ceskoslovenske setkani :D .. tentokrat nedaleko Klostergarden, u Hanky na byte .. jeji domaci odjel nekam do Nemecka na par dni, takze nic nebranilo, abysme sa nasockovali k ni dobytu a neco dobreho uvarili a pekne pokecali :) .. volba padla tentokrat na neco jednodussiho a tak sme si s velku chutu pochutnali na smazenem kvetaku a smazenych zampionech se zapekanyma zemakama :) .. a k tomu podomacku udelana tatarka :D .. holkam to slo naramne :) .. a opet sme meli vyborne a hlavne levne jidlo :) .. zacali sme nekdy kolem pul sedme a nez sme sa nadali, tak bylo deset vecer .. coz znamenalo, ze sem sa mosel vydat na nadro pro Honzu, kery ke me na vikend prijel na navstevu .. domluvil sem sa s holkama a Markem, ze sa vratim aj s Honzu a tak sem si pucil kolo .. s cimz sem vsak nepocital bylo to, ze Honza dal prednost spanku, pry ze je moc unaveny .. a navic pry potrebuje vyridit nake pracovni maily .. tak sem mu dal klice s tim, ze pak zazvonim :) .. Tobi byl v te dobe este v Nemecku (nebo Italii .. nevim jesi zrovna cestoval nebo studoval) .. takze nebyl zadny problem .. nas pokec u Hanky sa trosku protahl :D .. a tak sme sa teda nakonec rozhupali a kolem treti hodiny ranni sa vysukali ven z bytu :D .. ac nam Hanka nabizala nocleh :) .. ja sem vyrazil s Dancu smer severovychod a Marek se Zuzku na zapad :) .. mosim poznamenat, ze to je pro mna pres cele mesto :D .. za to to byla nadherna prochazka pod jasnym, hvezdama posetym nebem :) .. a trosku sa divim, ze o pul ctvrte rano je v Lundu tak mrtvo :D :D :D .. Honza sa nastesti na moje zvoneni vzbudil a tak sme malinko pokecali a sli spat :) ..

.. v sobotu pak Honza vyrazil smer Ales Stenar na celodenni vylet .. ja sem sa snazil ucit :D .. podobne to bylo aj v nedelu .. Hozna razil smer mesto a pak do Malmo .. zatimco ja sem si v klidku zasel na msu ve 12h .. tentokrat padla mezi cizima jazyka rada na polstinu :) .. a tak sem si mohl poprve po dvuch mesicoch vychutnat liturgii v jazyce hodne podobnem tomu materskemu :) .. polsky rozumim tak 90% rekl bych .. mluvit samozrejme nedokazu :D .. ale bylo to dost vpoho :) .. uprimne mna ani neprekvapilo kolik tam bylo lidi .. nebylo to sice jak na svedsku msu .. ale Polaku je vsade celkem dost :) .. takze prazdno tez nebylo .. potom sem zamiril na byt .. bylo nadherne pocasi, ale mosel sem studovat :D .. trosku sem sa zacal chystat na ustni zkousku ze svedstiny a venoval sem naky cas hledani slovicek a vymyslani otazek .. vecer sme pak s Honzu mrkli na Big Bang a pokecali co a jak :) ..

.. v pondeli jel Honza na Helsingborg a ja sem sa vydal nakupovat :D .. na odpoledne sme pak byli domluveni s Valentinem a Joranem, ze sa sejdeme a trosku prodiskutujem temata ustni zkousky do svedstiny .. zkuska totiz probiha tak, ze sa ve skupine diskutuje na dane vylosovane tema a ucitelka nas poslucha a potom ohodnoti .. temata, kere nam dala byly:

mat = jidlo

studier = studium

när mår du bra = sen kdy sa citis dobre :) ..

.. Valentin je ze Svycarska a Joran z Holandska, takze rozdilnosti ve vsech tematech pro nase zeme byste nasli urcite tisice :D .. a my sme sa tak rozhodli, ze sesmolime otazky a okruhy kolem kerych sa budem snazit kecat .. naplanovat 15 minutovy rozhovor nazpamet by byla nejvetsi hovadina :D.. takze nami zvoleny zpusob vyhovoval vsem ;) .. kecali sme asi 2 hodiny a slo to celkem dobre .. vecer pak dojel Honza se hromadu zazitku :) .. tak sem si nechal vypravjat o zajimavych vecech :D .. v utery rano pak odjizdal .. mel este naplanovane nake zastavky po ceste do Uppsaly, takze jel celkem casne :) .. uz kolem pul devate .. rozlucili sme sa a predbezne domluvili, ze sa za nim nekdy stavim :) .. kratce po poledni pak dojel po temer 14 dnech Tobi .. unaveny z dovolene :D a taky castecne spokojeny, ze udelal zkusky, aj kdyz ne tak dobre jak chtel .. ja sem pak vecer zamiril este na svedstinu .. procvicovali sme mluveni, coz bylo idealni :) ..

.. malinka komplikace nastala, kdyz me Tobi rekl, ze si zapomnel v Nemecku klice, ale ze mu je poslu .. takze tedka tyden zavisime jen na mojich :) .. ale secko sa da vklidku zvladnut ;) .. sa dycky domluvime kdo pride driv a ten ma klice :D .. ja sem zimiril na poledni msu k Dominikanom ;) .. otec Brian byl zrovna v Rime, takze byla msa tentokrat svedsko-anglicky :D .. pote nasledoval tradicni obed .. tentokrat varil David z USA :) .. myslim, ze zminoval, ze je z Chicaga :) .. setkalo sa nas celkem dost a tak sem pokecal jak s Clemensem z Linzu (teda kusek od Linzu ;)), tak s Bjornem a Tarasem a hodne tez s Aude a jeji segru :) .. po obede sem pak byl domluveny s Evelinu, ze trosku pokecame svedsky a ze me trosku pomoze s nakyma frazama :) .. a pomohla hodne :D .. od Dominikanu sem zamiril na chvilu do knihovy v SOL-centru, nacez nasledoval nas druhy meeting s Valentinem a Joranem ohledne svedstiny :) .. opet sme asi dve hodinky kecali a zdalo sa to byt celkem ok .. danych 15 minut sme bez problemu splnovali :) ..

.. nastal ctvrtek .. den s velkym D .. jako DAG :D .. rano sem sel na posledni prednasku ze stacionarnich stochastickych procesu, kde sme meli opakovaci lekci a taky celkem zabavnu prezentacku meho dalsiho predmetu analyzy casovych rad :) .. ucitel sa snazil nalakat vic lidi :D .. a dost zabavne, mosim rect :D .. na druhu stranu mosim rect, ze aj Naveed sa snazi obcas trochu rozesmat tridu :) .. a dari sa mu :) .. po obede, ke nemuz sem si pripravil rybu se zeleninu a zemakama, sem sa rozhodl este trochu opakovat .. pak uz sem zamiril na svedstinu s velkym ocekavanim .. jednak sme meli za ukol napsat slohovku svedsky :) .. coz bylo taky celkem zajimave .. a potom nas hlavne cekala .. min första muntlig tentamen i Sverige .. cili moja prvni ustni zkuska ve Svedsku :) .. prisli sme na radu jako pati .. a tak uz aj nasa ucitelka Anna mela hlad, kor kdyz si secky predchozi skupiny vytahli jidlo :D .. nas sa ptala, jesi ho chceme oddelat :D.. ale nakonec ho dala zpatky .. aj presto sme si ho nevytahli ;) .. bo sme chteli zmenit tema :D .. nase tema bylo STUDIUM :) .. tak sme sa do toho pustili a slo nam to celkem dobre :D ... nakonec z toho vyplulo VG pro mna a Valentina a G pro Jorana .. moc nechapu, proc nedostal tez VG bo sme mluvili celkem stejne, ale vpoho :) .. su moc spokojeny a hlavne sem si splnil prvni cast zkusky .. tedka v utery mna ceka matika a ten dalsi ctvrtek pisemna svedstina .. ve skole sem sa pak potkal este ciru nahodu se Zuzku :) .. tos sme pokecali .. ona ma zkusku zitra, tak ji budu drzet palce :) .. kdyz sem pak dorazil na byt, tak Tobi byl cely smutny .. nejak sa to zasmodrchalo s jeho pritelkynu .. tak byl z toho troche prejety .. snad sa z toho brzo dostane ..

.. no ja tedka este mrknu chvilu na matiku .. pak na naky serialek :D .. a povalim spat .. zitra bude narocny den .. jednak studijni a taky budu vecer zase makat v satne v nationu :) ..

.. tos vam secky preju krasny vecer a piste co noveho u vas ;) .. cheerio Radek ;)

Zobrazeno 1041×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz