toš takový normalní ..

Pribeh zacina :)

17. 8. 2010 23:52
Rubrika: SVERIGE | Štítky: cestování , Erasmus , skola , Švédsko , Sverige

Zdravim secky :)

 

uz su celkem kotel unaveny, ale presto sem napisu aspon par radku :) .. napred bych rad podekoval seckym, co v patek prisli na faru na taborak :) .. rad sem vas videl :) .. a dufam, ze sa za naky ten patek zase uvidime :) ..

 

.. v nedelu odpoledne sem sa nakonec rozhodl, ze si teda zacnu balit :) .. uz bylo asi na case, kdyz sem mel v pondeli brzo rano vyrazit .. moc sem sa tesil bo uz malinko vic jake to je .. aj kdyz erasmus bude kazdopadne uplne jiny nez Shetlandy :) .. uz jenom tim, ze sem sa zmenil mezi tim aj ja :D .. no nebudu predbihat .. abych sa vratil k veci .. kdyz sa me za pomoci mamky a vakuoveho pytla podarilo spakovat secky veci, co sem chtel vzit, byl sem docela spokojeny :) .. v podvecer sem este videl na chvilenku Jirku (ten lihac by sa mozna hodil :D :D) -long story- kazdopadne dik za vybornu buchtu a pohar :) .. pak sem sa stavil zaplatit ucty za mobil a pokecat u Viti :) .. Rady a Vito .. moc dekuju za ten balicek :) .. neco sem mosel nechat doma .. ale par veci mam tady sebu :D .. a zakoncil sem to pokecem s Petu pod nocni oblohu, kdyz sem ju doprovazal dom z prace .. chvilu sem este mrknul na tv a sel spat .. no aby ne, kdyz sem mel v 5 rano vstavat ..

 

.. bracha byl tak hodny, ze mna hodil do Zlina na bus a tos sem v 6.30 vyrazil smer Pha, vcetne vyborne babovky od maminky :) .. (jedine co sem nevzal je trnkova sliva - chyba :D :D) .. na Florenci sem mel cekat od pul dvanacte do sesti .. tak sem byl vdecny, ze sa za mnu stavili spoluzaci (Honza a Honza) a mohli sme zajit na obed .. kufr sem si nechal v uschovne a tak sem sa mohl aspon chvilu volne pohybovat .. asi dve hodiny sem cekal v cekarne SA na Florenci a cumel na Ocko a cetl pritom svedstinu .. abych po kraticke navsteve netu vyrazil pro kufr a smer k busu .. uz tam stalo celkem dost lidi .. a tak sem sa v rade seznamil s buducima spoluzakama .. Zuzku, Hancu a Honzu .. holky teda studuju prava a Honza medinu :D .. ale na stejne univerzite v Lundu .. v buse sme dostali uplne jine sedadla bo s nama jel divci florbalovy tym ze Svedska :) (jnj blond girls crossin') .. mile bylo, ze holky zvolili stejnu trasu jak ja .. teda pres Helsingborg a z tama do Lundu .. Honza valil uz z Kodane .. navic sme pri vystupu poznali este Andreu z Madarska :) .. taky mirila do Lundu .. kupili sme si spolecny listek .. zajimave je, ze ve Svedsku su slevy po dvuch (jakoze rodinne pro rodice) .. jine slevy tady moc nejsu .. takze sme vyuzili nejlevnejsi varianty a verte nebo ne .. po 27 minutach jizdy uz sme vystupovali do lehce destiveho pocasi v Lundu :) .. tam sa nas ujali ochotni mentori a odvoz az ke skole a nasledne aj od skoly na kolej nebyl vubec spatny :) .. vystat si secky rady sice nebyla zadna sranda, ale nejak sme to zvladli .. Hanca a este par lidi, co sem stihl poznat resilo problem s ubytovanim .. je tady nedostatek mist, tak to neni zadna sranda ..

.. ja sem nastesti dostal .. aj kdyz trosku drazsi  .. za to poradne luxusni (pozn. autora .. normalne mam kolej na stahove, proti tomu je luxus aj lavicka v parku :D, ale toto je opravdu jiny level) .. mam v podstate apartman spolecne este s jednim ogaru z Nemecka :), kery sa menuje Tobi :) .. uz sem poznal aj par dalsich jeho kamaradu a jednoho dalsiho Nemca Clemensa s kerym mam spolecny jeden predmet ve skole .. kazdopadne .. mame kazdy svoju loznicu o velikosti tak 4x5 metru .. a spolecne pro nas dva pak velky obyvak s jidelnu a kuchynskym kutem .. celkove tak 5x8 metru a celkem prostornu kupelku .. jakoze kdyby sem dali 4 lidi, tos je to akorat .. pro dva proste paradni luxus :D .. navic je tu lednicka, kera je vetsi nez ta co mame doma :D a sporak a secko potrebne vybaveni ..

.. az na jednu :D .. na keru mna sice uz upozrnili Honza s holkama, ale neveril sem dokud sem to nevidel na vlasni oci :D :D :D ... seci si vezli spacaky .. jj na cestovani sa hodi, ale hodi sa aj sem :D .. bo zadny pokoj nema ANI povleceni, ale ANI PERINY A POLSTARE :D .. coz sem opravdu necekal .. na druhu stranu uhledne balicky, jez nabizi IKEA prodavali aj na registraci ve skole .. ja sem si ho tam nekupil s nadeji, ze neco bude nechane na pokoji .. no nebylo :D :D :D .. nastesti me prodal perinu aj polstar Clemens za 100SEK .. normalne to stoji 200SEK, on si to totiz kupil .. a pak zjistil, ze na jeho pokoji to minuly navstevnik nechal :D .. tak sem aspon usetril ..

.. dalsi velke prekvapko bylo, ze tu posta pro mna byla driv nez ja :D .. mel sem tu uz ve schrance dopis od spolecnosti poskytujici net :) .. ten je v cene .. tak sem to okamzite vyuzil a mozu byt tedka online :) .. a dokonce jak me Tobi rikal, coz sem zatim neoveroval, mam pry jmeno aj na schrance :) .. a asi sem zapomnel zminit, ze to tu vic jak na koleji vypada jak v nove obytne ctvrti .. su to klasicke domky rozdele na 2 byty po dvuch lidech .. a jedna rada su dokonce singly :D .. tam byva aj Clemens .. uprostred je detske hriste, maly rybnicek a taky placek na grilovani ci naky ten sport ..

.. posledni dnesni zminku udelam o mojich nakupech .. krom listku na welcome party a prohlidku regionu Skane .. sem byl aj v supermarketu .. a mosim konstatovat, ze tu maju ceny jak u nas .. akorat, ze ve svedskych korunach :D .. takze cca 2,5x drazsi .. co sa da delat :) .. nejak to bude :) .. btw pro milovniky piva a jinych alkoholicky napoju poznamenam, ze alkohol obsahujici vic jak 3,5% alkoholu je prodavany ve specialnich obchodech s omezenu oteviracku a poradnu danu :D .. takze sa tu pit moc nevyplati .. ale v supermarketu sme preca jenom narazili na flaskovu Plzen, Starobahno aj Staropramen .. secko svorne s 3,5% :D .. prave sem nasel, ze u nas ma Plzen 4,4% .. takze by tady neprosla :D .. tak je to snizene .. takze kdo vi, co to bude :D ..

.. tim bych to pro dnesek ukoncil .. aj tak je toho plno :D .. valim spat :D ..

 

Mejte sa krasne a klidne sa ozvete .. a piste aj pod clanek .. treba aspon to, ze ste to cetli .. dik ;)

 

GOD NATT! .. cheerio Radek ;)

Zobrazeno 1989×

Komentáře

Klára Bětíková

tak konečně sem sa k přečtení dostala aj já ;-) na ubytování taky hledím - vypadá to šecko zajímavě :-) tak načerpaj pořádně zas nových zkušeností :-) měj sa tam pěkně :-)

RadekOwen

4 Helca>> Na tu Plzen?? :D ..<br />
<br />
4 Paja>> rado sa stalo ;) .. a diky moc, tez sa opatruj ;) ..<br />
<br />
4 Klarka>> dekuju :) .. budu sa snazit .. prave sa chystam shrnut tento tyden, bo sa toho stalo zase celkem kotel a od utery sem nic nenapsal :D .. je to tu skvele a su moc rad, ze mam tu moznost tady byt :) .. taky sa opatruj a mej sa moc pekne ;)

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz