toš takový normalní ..

.. puzzle a bomboniera..

6. 2. 2008 15:45
Rubrika: postrehy ze zivota | Štítky: život

... kdyz sem si dneska v kuchynce smazil amolety jako dnesni postni pokrm, tak sem mel aj chvilu cas o cemsi tak premyslat .. kdyz mna napadl jeden citat z filmu Forrest Gump .. "Zivot je jako bomboniera, nikdy nevis, co ochutnas." .. a kdyz sem sa nad tim tak trosku zamyslel, tos mna napadlo, ze "Zivot je jako puzzle.", takova skladacka .. a tim, o co by sme sa meli snazit je .. abysme ve chvili kdy budeme umirat mohli Pabu Bohu tu nasi skladacku s hrdosti ukazat a rect: "Pane, to sem pro Tebe cely zivot skladal, je v tom vse me usili, doufam Pane, ze se Ti libi to, co sem za svuj zivot dokazal sestavit ..." .. a napada me, ze je jen na nas jaky motiv skladacky si zvolime, tedy jakym zpusobem se budeme snazit byt "hezci" .. akorat si musime uvedomit, ze tuto skladacku neni tak jednoduche sestavit tak, aby vyslo neco opravdu nyadherneho .. musime se proto snazit kazdym dnem aby kazdy dilek pekne zapadl vedle druheho, obcas se musime sehnout a hledat ztracene dilky a obcas take musime pomoci s hledanim casti skladacky druhym, nesmime byt sobecti natolik, abychom nekomu jeho obrazek nicili .. a kdyz uz se to stane, tak se z celeho srdce musime pustit do opravy a napravy skod, kere sme zpusobili .. a proto nebranme se kdyz nam druzi se skladackou pomahaji ba naopak pomozme i my jim at na konci vznikne jedno nadherne Bozi dilo .. nadherne puzzle slozene z naich zivotu ...

.. Pane pomoz mi pri hledani ztracenych casti skladacky at se nesoustredim jen na ty sve dilky, ale at dokazu take pomoci druhym hledat a osetrovat jejich skladacku a at vsichni spolecne pracujeme na tomto velkem dile a dej at nejsme mnoho rozseparovanych segmentu, kere spolu nechcu met nic spolecneho, ale at se jedna velka ac ruznoroda ale jen jedna skladacka .. skladacka deti Bozich ...

 

.. co cloveka nenapadne pri vareni, ze? :)) (upresneno pri smazeni :)) 

Zobrazeno 1661×

Komentáře

magi

moc pěkně jsi to s tím puzzlem rozved! :D tohle si prostě zapamatuju: "obcas se musime sehnout a hledat ztracene dilky a obcas take musime pomoci s hledanim casti skladacky druhym" díky za to ;)

RadekOwen

4 Marunka>> mozna mna to napadlo tim jak sem delal ty palacinky :)) .. kazdopadne mas pravdu, ze je zivot nevyzpytatelny :)

Marunka

..je zvláštní, že člověka v postní den napadají takové asociace jako třeba bonboniéra a tak si říkám, že by třeba pro me to mohlo být docela pokušení..
..je krásné otáčet to, co by mohlo být zlé, v dobré..
..taková kooperace s Bohem;)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz